Biografie

Rieneke Brink kreeg vanaf negenjarige leeftijd fluitlessen aan de muziekschool te Dieren van Karen Langendonk. Dit bleek een schot in de roos en met veel plezier vervolgde ze haar muzikale pad. Rieneke behaalde haar bachelordiploma in 2010 aan het conservatorium van Rotterdam waar ze bij Vincent Cortvrint studeerde. Haar masteropleiding volgde ze bij Pirmin Grehl aan het conservatorium van Luzern, Zwitserland. In 2012 behaalde zij daar haar masterdiploma met onderscheiding.

Als fluitiste is Rieneke actief op een breed gebied. Sinds 2015 maakt ze deel uit van het gloednieuwe fluitsextet 6Sense, geïnitieerd door Emily Beynon en de Nederlandse Fluitacademie. Samen met Ilse Eijsink en Paloma de Beer vormt Rieneke het blazerstrio Dividivi3; door Radio 4 getypeerd als “een bijzondere boom in het muzikale landschap van Nederland, die overal op kan duiken”. Rieneke remplaçeert in verschillende ensembles en orkesten, waaronder het Radio Filharmonisch orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Blazers Ensemble en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarnaast is zij mede-initiator van ‘Ensemble PEP!‘. PEP! gaat ‘s zomers per fiets op tournee en geeft concerten op bijzondere locaties in Nederland.

wit_vlakVan 2012-2014 was Rieneke fluitiste bij het JongNBE, een ensemble dat wordt gecoacht door musici uit het Nederlands Blazers Ensemble. Met het JongNBE speelde ze allerlei projecten; van het begeleiden van jonge componisten tijdens de voorrondeconcerten van het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert tot het maken van muziektheater voor kinderen. Tijdens haar studie gaf Rieneke met het Ricciotti Ensemble optredens voor mensen die normaliter niet met klassieke muziek in aanraking komen.

Rieneke geeft met veel plezier fluitles aan leerlingen van jong tot oud bij Harmoniecorps Tuindorp in Amsterdam-Noord, Muziekvereniging Amicitia in Landsmeer en in haar eigen lespraktijk in Leiden.