Biografie

Rieneke Brink kreeg vanaf negenjarige leeftijd fluitlessen aan de muziekschool te Dieren van Karen Langendonk. Dit bleek een schot in de roos en met veel plezier vervolgde ze haar muzikale pad. Rieneke behaalde haar bachelordiploma in 2010 aan het conservatorium van Rotterdam waar ze bij Vincent Cortvrint studeerde. Haar masteropleiding volgde ze bij Pirmin Grehl aan het conservatorium van Luzern, Zwitserland. In 2012 behaalde zij daar haar masterdiploma met onderscheiding.

Als fluitiste is Rieneke actief op een breed gebied. Sinds 2019 maakt ze deel uit van het TenToon Ensemble. TenToon is een energiek en veelzijdig ensemble bestaande uit tien topmusici. Met acht blazers, een slagwerker en contrabassist speelt TenToon de meest originele en gevarieerde programma’s. Samen met klarinettiste Ilse Eijsink en hoboïste Paloma de Beer vormt Rieneke het blazerstrio Dividivi3; door Radio 4 getypeerd als “een bijzondere boom in het muzikale landschap van Nederland, die overal op kan duiken”. Ook maakt Rieneke deel uit van het fluitsextet 6Sense, geïnitieerd door Emily Beynon en de Nederlandse Fluitacademie.

Rieneke remplaçeert als freelancer regelmatig in verschillende ensembles en orkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, het Gelders Orkest, het Orkest van het Oosten, het Koninklijk Concertgebouworkest, philharmonie zuidnederland, het Nederlands Blazers Ensemble en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarnaast is zij mede-initiator van ‘Ensemble PEP!‘. PEP! gaat ’s zomers per fiets op tournee en geeft concerten op bijzondere locaties in Nederland.

Vanaf 2020 is Rieneke als vaste fluitiste/piccoloiste verbonden aan Phion, het orkest van Gelderland en Overijssel.

wit_vlak

Naast de uitvoerende kant geeft Rieneke met veel plezier fluitles aan leerlingen van jong tot oud in haar lespraktijk in Leiden.